Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 12-25-2018, 05:15 PM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
No Bass in Surround On PC

Hello, this is my first time using surround sound basically, and with a PC. Please bear with me if I left out some info.

My motherboard is capable of up to 7.1 surround sound. Currently I am trying to use it for 5.1. I have a 5.1 speaker set.
Using Windows 10 Home



Speakers: BeFree Sound 125 Watt 5.1 Surround System
Motherboard: MSI B450M Mortar - MATX



So the speakers are set to 5.1, and I have it configured that way in the sound control panel in Windows.
In configure, all speakers appear to be working properly.


When playing back sound, the sound is crap, tinny and no bass. It appears only the front left and right are being utilized.
I have to switch to stereo 2.1 to get any bass.


Is this because my speakers are sub par? I'm not understanding what the issue is.
ibanezrg83 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-03-2019, 02:10 PM
Yrd
AVS Forum Special Member
 
Yrd's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Elkton, MD
Posts: 3,961
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 696 Post(s)
Liked: 479
Set the speakers as not full range in setup.
Yrd is online now  
post #3 of 3 Old 01-07-2019, 11:58 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
You may need to bring in the big guns (a pro
handymanbuffalo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Gaming



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off